FOTO: avaz.ba

Ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine počeo je protest turističkih radnika Kantona Sarajevo, javili su federalni mediji.

Oni su se prvo okupili na Baščaršiji, odakle su mirnom šetnjom došli ispred zgrade zajedničkih institucija BiH, izvijestio je Dnevni avaz.

Protest je najavljen 30. maja nakon što Savjet ministara BiH nije usvojilo prijedlog odluke o novim uslovima za ulazak stranih državljana, što znači da osobe koje su vakcinisane ili prebolovale korona virus i dalje ne mogu ući u zemlju bez negativnog PCR testa.

Odluka koja je na snazi podrazumijeva da bez PCR testa u BiH, mogu ući samo državljani Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a svi ostali će pri ulasku u BiH morati pokazati negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Takođe nije usvojena ni odluka da se strancima omogući ulazak s negativnim brzim antigenskim testom.

Podsjetimo, turistički radnici iz Hercegovine juče su održali protest ispred zgrade državnih institucija u Sarajevu sa istim zahtjevima.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )