FOTO: null

Bijeljinski Romi, njih pedesetak, organizovali su mirni protest ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini protestujući zbog toga što policajac iz Bijeljine, kako tvrde, fizički zlostavljao jednog njihovog sunarodnika.

Delegacija Roma razgovarala je i sa gradonačelnikom Mićom Mićićem. Jedan od starijih učesnika protesta rekao nam je da je jedan policajac fizički zlostavljao Fikreta Mustafića, odnosno da je, iako je po dolasku u policiju rekao da je srčani bolesnik, policajac fizički nasrnuo na njega.

- Poštujemo zakon i policiju, ali ne dozvoljavamo da nas bilo ko, bez ikakvog osnovanog razloga, zlostavlja i premlaćuje. Većina nas radi u inostranstvu. Ovdje donosimo novac, ulažemo i investiramo u nove objekte. Ukoliko neko za nešto zgriješi, neka ga sud procesuira. Niko ne smije da nas bije – rekao je naš sagovornik.

Iz policije se nisu zvanično očitovali o ovom događaju. Načelnik za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Bijeljina Slavko Bašić kaže da je sa predstavnicima romske zajednice danas organizovan sastanak na kome su oni iznijeli pritužbe da su jedan stariji član njihove zajednice i jedan maloljentik pretučen u policiji.

- Obaviješteni smo da je krađu mobilnog telefona prijavila prodavačica u Robnoj kući ”Mihajlović”, te da je nekoliko Roma privedeno u policiju. Jedan od njih se žalio da je i fizički maltretiran. Dogovoreno je da se ispitaju svi navodi koji se tiču ovog slučaja i da se u redovnoj proceduri utvrdi eventualna odgovornost, ukoliko je došlo do prekoračenja ovlaštenja. U pitanju je procedura koja se mora poštovati. Predstavnici Roma su prihvatili takav dogovor i mirno su se razišli, izjavio je Bašić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )