FOTO: null

Grad Bijeljina proslavio je Dan Svetog Pantelejmona, uz mnogobrojne svečanosti koje su priređene tokom slavskih - Pantelinskih dana.

Uoči slave organizovan je svečani prijem za delegacije diplomatskih predstavništava u BiH, kao i bratskih i prijateljskih gradova koji borave u Bijeljini tokom Pantelinskih dana, gdje su razmjenjeni prigodni pokloni i suveniri između Gradske uprave i gostiju.

Nakon toga na Gradskom trgu položeni su vijenci na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu. U večernjim časovima u Centru za kulturu održano je Pantelinsko duhovno veče, nakon čega su posjetioci mogli nastaviti slavlje na Gradskom trgu uz trubače Dejana Petrovića.

Završne pantelinske svečanosti počele su liturgijom u crkvi Svetog Đorđa koju je služio vladika Hrizostom, uz sasluženje brojnog sveštenstva. Nakon liturgije, gradskim ulicama je prošla litija, nakon koje su vladika gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kum Slave- gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i drugi gosti slomili slavski kolač.

-Velika je čast je biti kum, a još veća je čast biti Gradu kao što je Bijeljina i ovakvom narodu. Mi sarađujemo već duži niz godina i nadamo se da ćemo ovu saradnju još više osnažiti u narednom periodu, jer gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nije slučajno gradonačelnik u više mandata, on je to zaslužio mnogobrojnim projektima koje je realizovao u ovom Gradu - naveo je kum Slave, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Gradonačelnik Mićić čestitao je Slavu svim Bijeljincima i svima koji Pantelino slave kao porodičnu slavu, sa željom da je obilježe u zdravlju, miru i slozi.

- Slavu Grada proslavljamo sa velikim uspjesima koje smo postigli u prethodnom periodu. Uspjeli smo da od Bijeljine napravimo moderan, evropski Grad, u kome su šanse za napredovanje  svih građane jednake. Uspjeli smo da se oporavimo od poplava, stabilizovali smo budžet i krećemo u dalji napredak - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Bijeljinu su za Slavu posjetili predstavnici ambasada Srbije, Rumunije, Slovačke, Indonezije, zatim predstavnici gradova Langenhagen, Kumanovo, Zrenjanin, Kruševac, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Loznica, Šabac, Goraždevac, Peć i mnogi drugi gosti.

-Prezadovoljan  sam što nam je u goste došao veliki broj predstavnika ambasada , bratskih i prijateljskih gradova iz Republike Srpske, regiona i Evrope. To je pokazatelj da je Bijeljina Grad koji kroz prijateljstva želi da razmjeni iskustva, kao i da pomažemo jedni drugima kroz razne projekte - istakao je gradonačelnik Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )