FOTO: RTRS

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da će sutra u Štutgartu biti proslavljen Dan Republike Srpske i poslata poruka da je Srpska opredijeljena ka miru, stabilnosti i da se 9. januar proslavlja i van teritorije Srpske.

- Šaljemo poruku da se ova svečanost, Dan Republike Srpske proslavlja i van teritorije Srpske - rekao je Klokić u Štutgartu uoči sutrašnjeg obilježavanja dana Republike Srpske u tom gradu.
 
On je istakao da je Predstavništvo Republike Srpske u NJemačkoj prvo počelo sa proslavljanjem Dana Republike van teritorije Srpske.
 
- Zadovoljstvo mi je da smo se i ove godine okupili u Štutgartu povodom proslave Dana Republike Srpske. Danas smo se sastali sa predstavnicima udruženja koja djeluju ovdje u Štutgartu, kao i sa privrednicima koji ovdje rade, a koji posluju zajedno i sa našim firmama iz Republike Srpske - naveo je Klokić.
 
On je rekao da su se članovi delegacije Republike Srpske u kojoj su i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović Srebrena Golić danas u prostorijama Predstavništva Srpske u Štutgartu susreli i sa predstavnicima Konzulata Srbije, koji redovno daju podršku institucijama Republike Srpske i Predstavništvu Srpske u Štutgratu.
 
Klokić je rekao da će sva predstavništva Republike Srpske u inostranstvu ove godine obilježiti Dan Republike Srpske, ističući da će najsvečanije biti u Beogradu u Srbiji.
 
Sasatanak je organizovao šef Predstavništa Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković.
 
Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić vjeruje da će vrlo brzo biti uspostavljena saradnja između parlamentaraca Srpske i njemačke pokrajine Baden-Virtemberg.
 
Golićeva je rekla da je večeras u Štutgartu održan sastanak koji je organizovao šef Predstavništva Republike Srpske, na kojem, osim predstavnika Vlade Republike Srpske, prisustvuju mnogi privrednici koji žive i posluju u ovoj njemačkoj pokrajini.
 
Ona je navela da predstavnici Republike Srpske tradicionalno dolaze u njemačku pokrajinu Baden-Virtemrbeg.
 
- Razgovarali smo i o uspostavljanju parlamentarne saradnje predstavnika parlamenta njemačke pokrajine i parlamentaraca Republike Srpske, Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske. Mislim da će se vrlo brzo ta saradnja i realizovati - rekla je Golićeva.
 
U delegaciji Republike Srpske su i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, ministar Klokić, te poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )