FOTO: null

Prosječna starost vozila na putevima Semberije iznosi 17 godina, što je više od prosjeka u Republici Srpskoj, navode u Auto-moto društvu /AMD/ ,,Sigurnost,, Bijeljina.

"U Semberiji je prisutan i veći broj vozila pa time i njihova starost koja u prosjeku iznosi 17 godina, a na nivou Republike Srpske oko 15 godina", rekao je Srni Slobodan Vujić iz AMD "Sigurnost". 

On ističe da tehnički pregledi pokazuju da su vozila, ipak, većim dijelom ispravna, a da su kvarovi prvenstveno odnose na kočioni sistem. 

"Najčešće se pokazuje da kod starijih vozila zadnji točkovi slabije koče, prije svega što su na prednjem dijelu diskovi koji uvijek bolje koče, a nazad, pogotovo kod starijih vozila gdje se nalaze pakne, bolja je ručna od nožne kočnice", kaže Vujić. 

Prema podacima Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina, u saobraćajnim nezgodama najčešće učestvuju vozila starosti od osam od 12 godina, te od 24 do 28 godina, pri čemu je najveći broj njih imao neki kvar. 

Za devet mjeseci na području koje pokriva CJB Bijeljina ne liniju vanrednih tehničkih pregleda upućeno je 90 vozila od kojih su 82 bila neispravna. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )