FOTO: null

Prosječna isplaćena neto plata u BiH za februar iznosila je 820 KM i niža je za 0,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te za 2,8 odsto u odnosu na decembar 2014. godine.

Najniža prosječna neto plata od 524 KM bila je u građevinarstvu, 525 KM iznosila je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 541 KM, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim djelatnostima i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u februaru iznosila je 1.329 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.290 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.195 KM.

Prosječna bruto plata u BiH za februar iznosila je 1.271 KM i nominalno je niža za tri odsto u odnosu na decembar prošle godine, te za 0,5 odsto u odnosu na isti mjesec 2014. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )