FOTO: srpskainfo.com

Rekonstrukcija Bulevara mira u Brčkom koštaće 1,2 milion KM.

– Dugo smo čekali na početak realizacije ovog projekta, ali kada bude završen, za 150 dana, imaćemo zaista urban dio u samom centru grada – rekao je  Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Pripreme za početak radova na rekonstrukciji Bulevara mira trajale su punih šest godina, zbog veoma komplikovnog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, jer je početak radova podrazumijevao uklanjanje dvije privatne kuće.

– Ovom rekonstrukcijom Brčko će dobiti još 500 metara Bulevara sa dvije kolovozne i šest saobraćajnih traka, parking prostorima duž jedne kolovozne trake, novu fekalnu i oborinsku kanalizaciju. Postaviće se i led rasvjeta koja će biti prva te vrste u Brčkom i predstavljati parametar za postavljanje sličnih u gradu – reko je Dragan Peštić, koordinator na ovom projektu iz Odjeljenja za javne poslove.

Objasnio je da će paralelno sa ovim uskoro početi i radovi na rekonstrukciji Šantićeve ulice, pa će ukupna vrijednost svih radova biti oko 1,5 miliona KM. Očekuju da kompletan posao, uključujući i tehnički prijem, budu završeni u predviđenom roku, polovinom maja naredne godine.

Milić je rekao da je u ovoj godini realizovan 21 milion trogodišnjeg kapitalnog budžeta zbog čega Brčko sasvim sigurno može ponijeti epitet grada u kojem postoji jedno veliko gradilište.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )