FOTO: null

Protiv predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića proširena je istraga zbog toga što je javno podržavao terorizam, piše "Glas Srpske".

Tokić je javno podržao teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku postavivši na svom fejsbuk profilu fotografiju krvi ispred Policijske stanice Zvornik nakon što je terorista Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića i ranio dvojicu njegovih kolega.

Pored fotografije napisao je da Bošnjaci treba da uzmu sudbinu u svoje ruke.

Tokić i njegov saradnik Adnan Bajrić nedavno su privedeni zbog isticanja ratne zastave Republike BiH u centru Banjaluke i pod istragom su zbog širenja vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović rekla je da postupajući tužilac radi na tom slučaju, te da se Tokić i Bajrić terete za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, kao i netrpeljivosti.

Nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu, Tokić je pušten da se brani sa slobode i nastavio je sa uvredama, izjavivši da se u MUP-u Republike Srpske "tolerisanjem i veličanjem četničke ideologije pojavljuje neonacizam".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )