FOTO: null

Od nekadašnjeg giganta, građevinskog preduzeća ,,Rad,, u Bijeljini, više nema ni traga. Kapije konfekcije ,,Kurjak,, odavno su zatvorene, ni u krugu fabrike obuće ,,Zenit,, takođe se ne radi, a isti slučaj je i sa bijeljinskom šećeranom.

Stečajni postupci već godinama se vode u preduzećima Semberka i Sava, dok se predstečajni postupci vode u Panafleksu i Agrosemberiji. Rijetkost je da se u nekom preduzeću nakon stečaja pokrenula proizvodnja.

Iz regionalnog sindikalnog centra Bijeljina podsjećaju da su dugovanja obično toliko velika da je nemoguće iz stečajne mase izmiriti sve povjerioce, a za uništeni državni kapital, do sada niko od direktora nije odgovarao. 

- "Veliki problem kod nas, kada govorimo o tim funkcionerima, direktorima tih preduzeća što se oni postavljaju po stranačkoj liniji. Isključivo stranka koja je na vlasti, zavisno da li to preduzeće pripada lokalnoj ili republičkoj vlasti i onda te stranke prave neke svoje liste i na osnovu toga postavljaju funkcionere", navodi Nebojša Andrić, sekretar Regionalnog sindikalnog centra Bijeljina.

Kompletnu priču o ovom problemu pogledajte u prilogu kolega Slobomir televizije koji je naveden uz ovu vijest. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )