FOTO: null

U Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić,, u Bijeljini večeras su promovisane tri posljednje knjige iz edicije "Zanimnjive informacije", autora Lazara Dragičevića, koja sada ima 30 knjiga.

Autor je profesor matematike i prvi doktor informatičkih nauka u BiH, radni vijek od 42 godine proveo je na svim nivoima obrazovanja od seoskog učitelja do profesora Univerziteta, rodom je iz Bijeljine a kao penzioner živi sa porodicom u Šapcu. 

Dragičević je na promociji u Bijeljini najavio da će ova mala enciklopedija znanja iz svih oblasti života, koje decenijama otima od zaborava, sakuplja i čuva za naredne generacije, imati 45 knjiga. 

Prema njegovim riječima, u ediciji su do sada objavljene zanimljivosti na 6.000 strana. 

Dragičević kaže da je tokom radnog vijeka objavio 56 knjiga iz oblasti matematike, informatike i metodike nastave matematike, kao i stotine članaka iz ove oblasti u domaćim i stranim stručnim časopisima, a "Zanimnjive informacije" skupljao je svih tih godina tokom naučno-istraživačkog rada. 

"Čitajte i pišite i ostaćete intelektualno mladi čitav život", poručio je Dragičević sa promicije u Bijeljini. 

U razgovoru sa publikom, on je kritikovao sadašnju praksu sticanja znanja "na brzaka", kako je rekao. 

"Danas imamo unajmljene autore i kupljene diplome što urušava ne samo znanje, nego i civilizaciju, jer je Sokrat još davno rekao `Progovori, da vidim ko si`", zaključio je Dragičević. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )