FOTO: null

U Bijeljini je danas promovisana prva Ženska zadruga koja zajednici nudi usluge čišćenja i održavanja stambenog i poslovnog prostora, brigu o starijim licima i usluge krojačkog salona sa naglaskom na reciklažu tekstila.

Osnivači ove zadruge su Fondacija "Lara" i četiri žene iz Bijeljine, od kojih je jedna slijepo lice. 

"Zadruga je nastala kao odgovor na izuzetno visoku stopu nezaposlenosti žena i kao jedno od mogućih rješenja za njihovo ekonomsko osnaživanje", rekla je novinarima direktor Fondacije "Lara" Radmila Žigić. 

Prema njenim riječima, u toku je poziv kooperantima za saradnju i promocija usluga Ženske zadruge među poslodavcima u gradu. 

"Želja nam je da izvučemo ženu iz `sive zone` gdje mnoge rade godinama, da ukažemo na taj problem i da tražimo podršku zajednice za njegovo rješavanje", istakla je Žigićeva. 

Sjedište prve Ženske zadruge je u prostorijama Fondacije "Lara" u Bijeljini. 

Direktor Ženske zadruge Svetlana Rašević Sarić kaže da su žene starije od 40 godina vrlo teško zapošljiva kategorija u Republici Srpskoj i da je ovo način da one nađu svoje mjesto na tržištu rada. 

Promocija rada i usluga koje nudi Ženska zadruga održana je u hotelu "Drina". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )