FOTO: null

UGLJEVIK - U ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić" večeras su promovisana dva književna djela autora Borislava Gavrića "Soneti u tri kruga" i "Učiteljica".

Gavrić je rekao da u djelu "Soneti u tri kruga" postoje tri sonetna vijenca od kojih prvi govori o današnjoj društvenoj zbilji, gledano sa aspekta Svetog pisma. 

"Drugi je posvećen Ozrenu i zove se `Ozren raspolućena zemlja` koja je posvećena ljudima koji su otišli od svijeta, a upravo je u današnjem vremenu teren Ozrena dvije trećine prazan", rekao je Gavrić novinarima. 

On je istakao da je rukopis "Ozren raspolućena zemlja" nagrađen na konkursu "Vukovi lastari" u Loznici 2007. godine. 

Ovo djelo ima ukupno 14 soneta, ili 210 stihova. 

Gavrić je predstavio i roman "Učiteljica" koji je, prema njegovim riječima, tragičan i ljubavni. 

"Likovi u njemu su preživjeli tragična vremena. Glavna ličnost je učiteljica a ostali protagonisti prate učiteljicu koja je tragično završila u Bosni", rekao je Gavrić. 

Borislav Gavrić rođen je na Ozrenu 1936. godine. Završio je Filozofski fakultet u Sarajevu. Objavio četiri romana, devet zbirki pjesama i jednu monografiju. Član je Udruženja književnika Srbije i Matice srpske Novi Sad. 

Nosilac je "Zlatne značke Srpskog viteza" za književnost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )