FOTO: null

U Ugljeviku je večeras promovisana knjiga "Ukrajinsko pitanje danas" Zorana Miloševića sa Instituta za političke studije u Beogradu.

U ovoj knjizi su razmotrena mnoga pitanja iz prošlosti Ukrajine, trenutna situacija i mogući razvoj događaja. 

Milošević je rekao da sve što se događalo u Ukrajini ima paralele sa onim što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji. 

"U Ukrajini je primeljen model ili obrazac delovanja koji je testiran i na teritoriji bivše Jugoslavije", rekao je Milošević, koji je naučni savjetnik u beogradskom Institutu. 

O knjizi je govorio i Srđan Perišić, koji je napomenuo da je Milošević ovu publikaciju priredio kao zbornik radova sa prošlogodišnjeg naučnog skupa u Minsku. 

"Napisao je jedan od 13 radova u kojima se 12 autora Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Srbije i BiH, svako na svoj način, bavio pitanjem problema u Ukrajini, koji traju više vijekova", rekao je Perišić. 

Milošević je objavio više od 220 naučnih radova, monografija, zbornika radova i tri udžbenika. 

Dobitnik je medalje Ruske akademije nauka za iskazan humanizam i istinitoljublje, te jednog od najvećih ruskih priznanja "Imperijalne nagrade Eduarda Volodina", koju dodjeljuje Savez pisaca Rusije za istraživanje na ruskom jeziku. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )