FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini sinoć je promovisana zbirka pripovjedaka Tome Kovačevića "Nekada ne tako davno" za koju autor kaže da je nastala na osnovu anegdota, priča o ljudima Semberije.

"U knjizi je 13 priča o Bijeljini, semberskom selu, o seljaku i njegovoj muci, radosti, drčnosti i snalažljivosti, a četrnaesta pripovjetka je ljubavna priča smještena u Novi Sad, grad čiji sam đak bio", rekao je Kovačević novinarima.

Zbirka pripovjedaka "Nekada ne tako davno" druga je knjiga ovog bijeljinskog maksilofacijalnog hirurga, koji za oba svoja zanimanja kaže da su ljubav.

"Opredijelio sam se za medicinu sa željom da pomognem ljudima, a kroz liječenje ljudi sagledao sam koliko čovjek nije samo tijelo, nego i duša, pa su ove dvije moje ljubavi možda taj spoj tijela i duše", naveo je Kovačević.

On je najavio da će njegova naredna knjiga biti roman, a uz ozbiljan posao koji radi očekuje da će biti napisan za četiri do pet godina.

Uoči promocije Kovačevićeve knjige u Bijeljini književni kritičar Sava Ćeklić rekao je novinarima da je autor kroz 14 pripovjedaka oslikao svoju Semberiju na zanimljiv način, sa žarom i ljubavlju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )