FOTO: null

U Bijeljini je danas promovisana didaktička društvena igra za predškolski uzrast "Igrom kroz Srpsku", autora vaspitača Gorana Gašića.

Promocija je organizovana povodom 20. novembra - Svjetskog dana djeteta i dječijih prava, a osim Bijeljine promoviše se u 20 predškolskih ustanova širom Republike Srpske. 

Načelnik Odjeljenja za predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske Nataša Cvijanović rekla je da Ministarstvo u posljednjih pet-šest godina organizuje aktivnost izbora nabolje didaktičke igračke. 

"Na ovu inicijativu i aktivnost resornog ministarstva godinama se odazivaju sve predškolske ustanove Srpske, a ispostavilo se da je to jedna lijepa aktivnost kojoj se na poziv Ministartsva 2011. godine odazvalo 15 predškolskih ustanova, a 2012. i 2013. stiglo je više od 60 originalnih rješenja predškolskih ustanova", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da se didaktička društvena igra "Igrom kroz Srpsku", autora Gorana Gašića, pokazala kao veoma kvalitetna i edukativna. 

"Zavod za udžbenike je procijenio da bi ovu igru/igarčku bilo dobro publikovati, odnosno dozvoliti i dati priliku, ne samo predškolskim ustanovama i školama, nego i šire, kako bi je imali i ljudi u svojim kućama", rekla je Cvijanovićeva. 

Gašić je rekao da je na osnovu konkursa za izbor najboljeg didaktičkog sredstva, koji je 2011. godine raspisalo Ministarstvo prosvejte i kulture Srpske, vrtić "Dragan i Zoran" iz Bijeljine uzeo učešće u konkursu. 

"Imali smo sreću i među nagrađenima je i ova igra, a na ideju smo došli u neposrednom radu sa djecom, od njihovog najranijeg uzrasta jer tada shvatite šta oni sve u tom uzrastu mogu", rekao je Gašić, pojašnjavajući da na veoma lak i zabavan način djeca imaju priliku da mnogo nauče o svom okruženju, o Republici Srpskoj. 

On je naveo da je ovo prva didaktička igra koja je objavljena u Republici Srpskoj, a izdavač je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )