FOTO: null

U Centru javne bezbjedosti /CJB/ Bijeljina danas je promovisana usluga "SMS servis", koja građanima omogućava provjeru podataka u registrima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pozivom na jedinstveni broj 091-110-122.

Stručni saradnik u CJB Miodrag Kojić rekao je na konferenciji za novinare da građani mogu da provjere status ličnih dokumenata, eventualne novčane kazne i broj kaznenih bodova za vozače.

Preduslov za korišćenje ovog servisa je da građanin lično prijavi svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a koja je nadležna za izdavanje dokumenata u mjestu prebivališta.

Cijena poruke je 10 feninga za sva tri operatera.

Administrator informacionog sistema u CJB Bijeljina Mara Lazić istakla je da servis omogućava jednostavnu i brzu provjeru, te da za svaku uslugu postoji tekst koji se šalje na jedinstveni broj.

Za provjeru statusa lične karte šalje se poruka "LK", za vozačku "VD", za pasoš "PI", za registraciju vozila "registracija", razmak i registarska oznaka. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )