FOTO: null

Na Fakultetu poslovne ekonomije Univerziteta Istočno Sarajevo, odsjek u Bijeljini, danas je organizovana promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, čiji je nagradni fond 35.000 KM.

Pomoćnik ministra za nauku i tehnologiju Republike Srpske Biljana Vojvodić rekla je novinarima da je rok za prijavu timova do 4. maja. 

"Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizujemo deseti put, te je ovo i jubilarno takmičenje, a biće održano u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije", navela je Vojvodićeva. 

Ona je kao novinu ovogodišnjeg takmičenja navela dodjelu specijalnih nagrada za najuspješniji srednjoškolski i studentski tim. 

"Jedna od najvećih vrijednosti ovog takmičenja jeste edukacija takmičara koja se sprovodi tokom godine u vidu posebnih treninga koji bi trebalo da pomognu inovatorima da se njihova inovacija nađe na tržištu", kaže Vojvodićeva. 

Ona je podsjetila da resorno ministarstvo podstiče rad na pronalascima kroz program "Podsticanje inovatorstva", te da na godišnjem nivou za ove namjene izdvaja 130.000 KM. 

"Za razvoj novih tehnologija i komercijalizaciju godišnje izdvajamo gotovo 250.000 KM", rekla je Vojvodićeva. 

Ona je naglasila da je finale takmičenja predviđeno u decembru u Istočnom Sarajevu. 

"Tu će se naći šest timova koji budu najbolje ocijenjeni od strane stručnih recenzenata", rekla je pomoćnik ministra za nauku i tehnologiju. 

Ona je istakla da je otvorena i "Fejsbuk" stranica "Najbolja tehnološka inovacija 2016" na kojoj je objavljen promotivni sadržaj takmičenja, a da srednjoškolci ovdje mogu da pronađu i konkurs za najbolji spot takmičenja koji je otvoren do 15. aprila. 

Uslovi, prijavljivanje, pravila i kalendar dešavanja, te način komunikacije sa organizatorima navedeni su na portalu www.inovacija.org.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )