FOTO: null

U nedjelju 21. avgusta od 10 casova, na lokaciji fudbalskog terena Poljoprovredne i medicinske škole u Bijeljini, odžaće se promocija sporta Ultimate Frisbee.

Promocija se sprovodi u 10 gradova BiH u okviru projekta Learning to play: Together!, a organizator je frizbi klub "Ćejfi" iz Lukavca u saradnji sa američkom ambasadom u BiH. 

Cilj projekta je udruživanje mladih iz razlicitih regija i kultura, afirmisanje sporta i Ultimate Frisbee-a, osnivanje frizbi klubova u desetak gradova BiH, a potom i formiranje frizbi saveza BiH. 

"Ovo je savršen povod za okupljanje mladih različitih kultura gdje će učiti da njihovi protivnici nisu njihovi neprijatelji, da imaju mnogo više zajedničkog nego razlika", navode organizatori i pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovom sportskom događaju na kojem će moći da se bolje upoznaju sa Ultimate frisbee sportskom disciplinom. 

Na promociji u Bijeljini bice organizovan trening, učenje pravila igre i osnovnih tehnika bacanja frizbija, a na kraju će biti odigrana utakmica Ultimate-a. Organizatori će dijeliti pravilnike i opremu za sve koji budu zainteresovani za osnivanje kluba odnosno treniranje Ultimate Frisbee-a.

"Osnivanjem novih klubova imaćemo klubove u različitim dijelovima regije koji će posjećivati jedni druge i razbijati predrasude. Održivost projekta će se odraziti osnivanjem lige na nivou Bosne i Hercegovine. Formiranjem saveza u BiH stekli bismo pravo nastupa na Evropskom i Svjetskom nacionalnom prvenstvu", ističu organizatori.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )