FOTO: null

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini večeras je promovisana knjiga „Pozajmljeno od zaborava“, autora Tome Kovačevića.

Kovačević /45/ je rođen i živi u Bijeljini, po zanimanju je maksilofacijalni hirurg i ovo je njegova prva objavljena knjiga. 

Autor kaže da je glavni junak priče vrijeme, a putnici kroz period od turske vladavine do danas su članovi porodice Kovačević, koja je doselila iz Hercegovine u Semberiju. 

"Knjiga je pisani spomenik mojim precima, spomenik tvrđi od kamena, o jednoj običnoj porodici u vremenu sreće i nevolje, radosti i tuge, rađanja i umiranja", rekao je Kovačević novinarima. 

Prema njegovim riječima, ova knjiga je istorijski roman zasnovan na zvaničnim izvorima i istorijskim činjenicama, ali mnogo više na svjedočenju najstarijih članova porodice o minulim vremenima i običajima i selu kakvog više nama. 

Kovačević kaže da je knjigu pisao pet godina, jer mu je samo za prukupljanje građe trebalo tri godine. 

Autor ističe da "Pozajmljeno od zaborava" nije klasičan rodoslov, nego se trudio da to bude čitljivo i zanimljivo štivo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )