FOTO: infobijeljina.com

Promocija knjige, koja je održana u velikoj sali hotela „Drina“, rezultat je dvogodišnjeg rada, kao produkt pandemije virusa korona koja je zahtijevala brzo prilagođavanje na nove uslove života i rada.

- Knjiga „Usavršite svoju finansijsku i digitalnu pismenost“ rezultat je dvogodišnjeg rada. Nastala je kao produkt pandemije virusa korona koja je zahtijevala brzo prilagođavanje na nove uslove  života i rada - istakla je autor prof. dr ekonomije Mirjana Orašanin.

Prema njenim riječima, knjiga je obradila brojne teme u svjetlu digitizalizacije kojoj se ne možemo oduprijeti i koju moramo prihvatiti.

 
- Ne snalazimo se najbolje u novim načinima poslovanja jer stari, tradicionalni način poslovanja isčezava i ne donosi više profit kako je to nekada činio. Knjiga obiluje brojnim sadržajima, aktuelnim temama, promjenama u oblasti finansija. Polazi od indikatora svjetske moći, od kriptovalute, vještačke inteligencije, frilensera, digitalne imovine, digitalnog kapitala pa do savremenih načina finansiranja koji će omogućiti da pribavimo sredstva za neke velike projekte a da se ne zadužujemo ili da ne koristimo vlastita sredstva – kaže prof. dr Orašanin za portal InfoBijeljina.

 
Kroz zanimljive i potkrijepljene činjenice knjiga govori o ličnom bankrotu, stečaju, brojnim drugim temama iz oblasti finansija i bankarstva.

Daje odgovor na pitanje koje banke imaju najveći kapital, ali i  na dilemu da li se više isplati štedjeti u dinarima, evrima, dolarima. U ekonomiji postoje i stabilizatori u ekonomiji koji se ne mijenjaju a kao interesantan podatak se  navodi da je Ford 1908. godine vrijedio 1300 grama zlata i da 2008-e godine isto vrijedi 1300 grama bez obzira koliko je to dolara. 

- Ova knjiga je izuzetno rijetko djelo, a namijenjena je ekonomistima, studentima ali i svima koji žele da se detaljnije upoznaju sa finansijskim tokovima. Na jednostavan i slikovit način, kroz konkretne podatke, priblažava  nam ovu oblast - ocijenio je i koautor prof. dr Budimir Stakić.



Iako stručna literatura, knjiga je izazvala veliku pažnju javnosti a posebno ekonomistra i stručnjaka iz ove oblasti.

Promociji je prisustvovalo blizu 200 građana Bijeljine ali i Ugljevika, Lopara, Zvornika, Sokoca i Istočnog Sarajeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )