FOTO: null

U Centru za kulturu Semberija, u subotu 24. oktobar 2015. godine sa početkom od 19.30h, biće održana promocija CD-a Dušana Sekulića. Biće ovo muzički spektakl sa preko 20 učesnika, među kojima su vrhunski muzički umjetnici, plesači i glumci.

Dušan Sekulić, svjetski virtuoz na harmonici, svojim brojnim solističkim koncertima u Evropi, Aziji i Australiji oduševljava svjetsku koncertnu publiku.Rođen je 1985. godine u Sarajevu, od pete godine je počeo da svira harmoniku i ubrzo se zainteresovao za klasičnu muziku. Svojom pojavom, držanjem i prije svega virtuoznim sviranjem harmonike, maestro Dušan Sekulić se izdvaja među izvođačima klasične muzike.

Njegov stil odlikuje izuzetna tehnička preciznost i inovativnost u izvođenju klasičnih kompozicija. Magistrirao je najvišom ocjenom na Bečkom konzervartorijumu „Franc Šubert“ u klasi mr Jovice Đorđevića, koji je veoma cijenjen u svijetu, važi za jednog od najboljih harmonikaša i poznat je kao izuzetan muzičar i vrstan tehničar.

Pored vhunskih umjetničkih dometa u interpretaciji klasične muzike maestro Dušan Sekulić se u posljednje vrijeme predstavlja muzičkoj javnosti vlastitim kompozicijama koje izvodi sa bendom i u kojima uspješno povezuje različite muzičke stilove: klasiku, pop, rock, džez, metal i rege zvuk sa etno muzikom među kojima je se posebno istakla autorska kompozicija „Sjećanje“.

Nastupao je u mogim zemljama: Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Australiji, Tunisu …

Koncert se odžava u velikoj sali Centra, a cijena ulaznice je 5,00 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )