FOTO: InfoBijeljina.com

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozače danas očekuju promjenljivi uslovi vožnje, od suvih do mjestimično vlažnih ili mokrih kolovoza, uz učestale odrone u usjecima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ izdvajaju dionice Karanovac - Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča - Šćepan Polje i Višegrad - Ustiprača - Rogatica.
 
Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Rudanka - Doboj.
 
Zbog minerskih radova na regionalnom putu Doboj - Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj u vremenu od 11.00 do 15.00 časova tako da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.
 
Na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.
 
Na magistralnom putu Rača - Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.
 
Na regionalnom putu Gornja Čađavica - LJeljenča, u rejonu LJeljenče u toku je radovi zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
 
Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Zbog oštećenja mosta, na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom i regulisan je privremeno postavljenom signalizacijom.
 
Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.
 
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.
 
Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.
 
Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac - Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ - Čajniče - granica Republike Srpske/Crna Gora /Metaljka/.
 
Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.
 
Na području FBiH u mjestu Kraševo, na magistralnom putu Jelah - Doboj u toku su radovi na izgradnji kružnog toka i vozila saobraćaju usporeno od 7.00 do 17.00 časova.
 
Na dionici Ključ - Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.
 
U toku su radovi na ulazu u Neum iz opravca Stoca, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na zaobilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.
 
Radovi na sanaciji mosta u toku su na planinskom prevoju Komar, na putu Travnik - Donji Vakuf, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.
 
Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jablanica - Potoci, Tarčin - Raštelica, Čevljanovići - Nišići i Grude - Vitina.
 
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )