FOTO: undefined

BEOGRAD - Plasman u plej-of ABA lige iduće sezone ostvariće šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dijela umjesto dosadašnje četiri, odlučilo je rukovodstvo regionalnog košarkaškog takmičenja.

Dvije prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će prestala četiri učesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale. Razigravanje za plasman u polufinale biće igrano po sistemu treći sa šestim (3-6) i četvrti sa petim (4-5) u seriji na dvije pobjede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će biti igrano na dvije, a finale na tri pobjede. Tako je samo djelimično usvojena inicijativa Igokee koja je zvanično tražila od rukovodećeg tijela da prvih osam ekipa na tabeli igra završnicu takmičenja, ali će tu priliku imati samo njih šest.
 
Takođe, odlučeno je da u svim ABA takmičenjima bude igrano po FIBA pravilima.
 
Skupština ABA lige odlučila je da se specijalne pozivnice za učešće u Drugoj ABA ligi ne naplaćuju i da budu dodijeljene Zlatiboru i Širokom koji su tako uštedjeli po 50.000 evra. ABA liga izašla je u susret molbi košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomjerila deveto kolo kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. U prvom kolu nove sezone sastaju se: Mornar - Cibona (petak, 24. septembar, 18 časova), Crvena zvezda  - Split (petak, 20), Igokea - Borac (subota, 17), Cedevita Olimpija - Krka (subota, 21), Mega - Studentski centar (nedjelja, 12), Budućnost - FMP (nedjelja, 19), Zadar - Partizan (ponedjeljak, 18).
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )