FOTO: glassrpske

Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja organizuje takmičenje, saopštila je da će se nova pravila primjenjivati od sljedećeg takmičenja koje će biti organizovano u maju 2023. u Liverpulu.

Glavna promjena odnosi se na polufinalne večeri. Naime, od sljedeće godine, deset najboljih pjesama biće izabrano isključivo na osnovu glasova publike, umjesto dosadašnjeg kombinovanog glasanja gledalaca i stručnog žirija koje je uvedeno 2009. godine.
 
Osim toga, prvi put u istoriji takmičenja, biće omogućeno onlajn glasanje za gledaoce u zemljama koje ne učestvuju na „Pjesmi Evrovizije“.
 
Njihovi glasovi će biti sabrani i biće predstavljeni kao glasovi jedne zemlje i u polufinalima i u finalu. Gledaoci u zemljama koje ne učestvuju moći će da glasaju putem onlajn platforme koristeći svoju platnu karticu, a iz EBU-a navode da je riječ o bezbjednoj platformi.
 
Za gledaoce u zemljama koje učestvuju na takmičenju ništa se ne mijenja – glasanje se obavlja slanjem SMS-a na određeni broj.
 
Članovi stručnih žirija iz svih zemalja učesnica ocjenjivaće pjesme u finalu „Pjesme Evrovizije“.
 
„Evrosong“ sljedeće godine biće održan u Velikoj Britaniji koja je preuzela organizaciju takmičenja umjesto ovogodišnjeg pobjednika Ukrajine zbog bezbjednosne situacije u toj zemlji, prenosi RTS.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )