FOTO: null

Na području opštine Lopare već nekoliko godina egzistira projekt „Omladinska banka“ koji su formirali Fondacija “Mozaik” i opština Lopare.

Ovim projektom mladim ljudima sa područja loparske opštine pružena je mogućnost da  daju sopstvene ideje koje sredstvima iz budžeta Omladinske banke realizuju. Podršku mladima daje lokalna  zajednica koja daje svoj doprinos kroz sredstva ili radove, kao i Opština Lopare zajedno sa  Fondacijom “Mozaik”.

U okviru projekata koje vodi Omladinska banka do sada su na području opštine Lopare realizovani projekti „Omladinsko okupljalište“ Panjik - Milino Selo  i „Dječije igralište“ u Bobetinom brdu. 

U oviru projekta „Omladinsko okupljalište“ napravljen  je  Omladinski klub i odbojkaško igralište sa zaštitnom ogradom i reflektorima, kao i put  koji vodi do odbojkaškog terena i Omladinskog doma.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 8.000 KM, od čega je 6. 000 KM doprinos zajednice, a 2.000 KM doprinos fondacije „Mozaik“ i Opštine Lopare.

U okviru projekta „Dječije igralište“ postavljene su klackalice, ljulje, kućica za igru, tobogan, kao i prostor sa pijeskom za igru mališana.Vrijednost ovog projekta iznosila je 4.000 KM, od čega je doprinos zajednice 2.000 KM, a doprinos fondacije Mozaik i Opštine Lopare takođe 2.000 KM.

U toku 2015. godine realizovani su i projekti „Manje smeća – veća sreća“, „Korak po korak do znanja“ i „Policama do znanja“. Realizovano je ukupno 5 projekata čija je ukupna vrijednost 18. 000 KM, od čega je 10.000 doprinos Opštine Lopare i fondacije „Mozaik“, a doprinos zajednice iznosi 8.000 KM.

“Do sada je realizovano preko 30 ovakvih i sličnih projekata u posljednjih nekoliko godina.Mislim da je ovo dobar primjer organizovanja mladih i opština Lopare će ga podržavati i u narednom periodu”, kaže za InfoBijeljina načelnik opštine Lopare dr Rado Savić.

Piše : Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )