FOTO: null

U okviru USAID-ovog projekta „PRO-Budućnost“, partnerske opštine Ugljevik i Teočak pokrenule su niz zajedničkih aktivnosti. Jedna od njih je i nedavno održana radionica pod nazivom „Kuvanjem do pomirenja“.

Ovom radionicom obuhvaćeno je 30 učenika osnovnih i srednjih škola ove dvije opštine. Edukatori zaduženi za realizaciju radioničkog programa su članice Udruženja žena Teočak u djelovanju radne grupe od 5 članova. Radionica će trajati  naredna  tri mjeseca, a cilj joj je da se poveća stepen povjerenja izmađu mladih Ugljevika i Teočaka i sačuvaju od zaborava neka stara i tradicionalna jela.

U toku trajanja radionice održan je koncert “Orkestra harmonika” OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika u prostorijama škole u Teočaku, a zatim je organizovan jednodnevni izlet u Sarajevo za učenike, nastavnike i članice udruženja žena iz Teočaka.

„Nastup našeg orkestra i način kako ih je publika prihvatila su potvrda da je ova aktivnost u potpunosti ispunila očekivani efekat. Mladi ljudi nemaju predrasude i naš zadatak je da im omogućimo da se upoznaju, zajednički rade i rješavaju postavljene zadatke. Poslije ovih radionica druženja će biti češća i intenzivnija, a negdje će prerasti u prava prijateljstva. Možda se rodi i neka simpatija, nikad se ne zna, kaže u izjavi za InfoBijeljina direktor OŠ “Aleksa Šantić” Ugljevik  prof. Sreten Lukić.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )