FOTO: null

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zlatko Maksimović izjavio je da se projekat gasifikacije u Bijeljini, čija realizacija je počela prije tri godine, nastavlja zahvaljujući podršci Vlade Srpske.

"Nova skupštinska većina, zajedno sa predsjednikom Skupštine grada /Draganom Đurđevićem/, i ja lično bili smo u posjeti Vladi Srpske. Posljednjih mjeseci su vođeni intenzivni i naporni razgovori jer je ovaj projekat `stajao` tri godine", rekao je Maksimović na konferenciji za novinare. 

On je podsjetio da je ovaj projekat vrijedan 45 miliona KM i jedan je od najvećih koji se realizuje na području grada Bijeljina. 

"Uspjeli smo da otklonimo sve tehničke nedostatke i imamo potpisan i aneks ugovora, odnosno saglasnost Vlade Srpske da se projekat gasifikacije nastavlja", rekao je Maksimović, koji je i kandidat Pokreta "Uspješna Srpska" za gradonačelnika Bijeljine. 

On je dodao da je posljednjih mjeseci i lično uložio veliki napor u vezi sa svim projektima koji su započeti u Bijeljini, ali i u vezi sa nekim novim koji će biti realizovani u narednom periodu. 

"Stoga nije tačno da nova skupštinska većina u gradu bilo šta zaustavlja, nego, naprotiv, sve što možemo da pomognemo, mi to i činimo. Ukoliko trenutni gradonačelnik i Gradska uprava nisu u stanju nešto da završe, ja, kao narodni poslanik, a i nova skupštinska većina siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pomognemo da bi se stvari u gradu unaprijedile i da bi građani Semberije bolje živjeli", rekao je Maksimović. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da će projekat gasifikacije biti realizovan u narednih nekoliko mjeseci, te da prema aneksu ugovora stoji da bi rok za završetak trebalo da bude 31. decembar. 

"Ono što smo obećali građanima Bijeljine, a to je da ćemo raditi u opštem interesu građana i rješavati njihove probleme - to i činimo. Obećali smo da nećemo više da dozvolimo lično bogaćenje na osnovu budžeta niti da se budžet koristi isključivo u kupovinu izbornih glasova. U skladu sa tim, mi radimo i radićemo", rekao je Ćorić novinarima. 

On je istakao da su učinjeni veliki napori da se ovaj projekat, kao i neki drugi, "pokrenu sa mrtve tačke" i dovedu do konačne realizacije. 

"Sa ponosom predstavljamo saglasnost Vlade Republike Srpske na nastavak projekta gasifikacije u Bijeljini, potpisan je i ugovor između Vlade Srpske, resornog ministarstva i `BN-gasa`, te konačno ovaj projekat koji čeka tri godine može biti nastavljen", rekao je Ćorić. 

On je naveo da će gasifikacija donijeti mnogo dobrog u pogledu industrije grada, ali i za same građane Bijeljine. 

"Sa ovim i nekim narednim projektima koji dolaze želimo da pokrenemo stvari sa `mrtve tačke`, da pokažemo koliko je bitna sinhronizacija i saradnja lokalne vlasti i Vlade Republike Srpske", dodao je Ćorić. 

On je istakao da ovaj i slični projekti, kao i uspostavljena sinhronizacija Vlade i lokalne vlasti neće biti korišteni u političke svrhe. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )