FOTO: pixabay

So, znoj i hlor nagrizaju materijal, tako da bi, posle svakog nošenja, kupaći kostim trebalo da operete blagim deterdžentom ili šamponom i osušite na ravnoj površini. Fleke uklonite sodom bikarbonom ili sirćetom

Nosite ga godinama, model vam se dopada i ne biste ga mijenjali. Odgovarajući kupaći kostim teško je odabrati, a kada vam to, ipak, pođe za rukom, potrudite se da što duže traje.

So, znoj i hlor nagrizaju materijal, tako da bi, posle svakog nošenja, trebalo da ga operete blagim deterdžentom ili šamponom i osušite na ravnoj površini, jer ga "kačenje" na žicu može rastegnuti. Najbolje bi bilo da ga posle pranja urolate u peškir, koji će pokupiti višak vode, pa stavite na ravnu površinu, ne izlažući ga direktno suncu. Tako će zadržati prvobitni oblik i boju.

Ukoliko vam ostane fleka na kostimu od kreme za sunčanje, uklonite je sodom bikarbonom ili sirćetom. Stavite sodu bikarbonu na mrlju i nakon sat-dva isperite ili potopite kostim u lavor sa toplom vodom i sirćetom (odnos 4:1), ostavite malo da odstoji, operite deterdžentom i isperite.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )