FOTO: novosti.rs

Tužilaštvo Suzića tereti za obljubu sa djetetom mlađim od 15 godina, za koje je zaprijećena kazna od najmanje osam godina zatvora i izuzeto je od ublažavanja kazne

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor prof. dr Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvete RS i redovnom profesoru banjalučkog Univerziteta, zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 14-godišnju djevojčicu iz Banjaluke.

 - Rješenjem Okružnog suda u Banjaluci produžen je pritvor prema osumnjičenom N.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina. Po ovom rješenju pritvor može trajati još najduže dva mjeseca, odnosno do 5. septembra - saopštio je Okružni sud.

Suzić je uhapšen 5. juna i pritvoren je zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog težine krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Tužilaštvo Suzića tereti za obljubu sa djetetom mlađim od 15 godina, za koje je zaprijećena kazna od najmanje osam godina zatvora i izuzeto je od ublažavanja kazne. Suzić je tokom saslušanja negirao optužbe.

Cijeli događaj odigrao se početkom juna i ranijeg zlostavljanja nije bilo. Djevojčica je tada navodno bila u Suzićevoj kući i kada su ostali sami on je to iskoristio da je dodiruje i pipka po tijelu. Da je znao šta radi govori i to da je djevojčici rekao da o tome nikome ne smije pričati i da će to ostati njihova tajna. Međutim, djevojčica je to odmah prijavila svojim roditeljima koji su se obratili policiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )