FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

Trgovački centar u Bijeljini kažnjen je sa 10.000 KM jer je na rafovima zatečena hrana sa isteklim rokom, rekao je danas načelnik gradskog Odjeljenje za inspekcijske poslove Boban Jovičević.

On je pozvao građane da inspekciji prijave sve uočene nepravilnosti i najavio maksimalne kazne za trgovce koji budu koristili vanrednu situaciju zbog epidemije i kršili pravila.

"Inspekcija za hranu obišla je sve veće trgovinske lance u gradu i konstatovano je da se na zavidnom nivou pridržavaju higijene i redukovanja broja radnika i kupaca u uslovima naređenih mjera za suzbijanje širenja virusa korona, kao i skraćenja radnog vremena", rekao je Jovičević novinarima.

Nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije on je naveo i da je veterinarska inspekcija pooštrila kontrole u ribarama, mesnicama i klaonicama.

Što se tiče cijena koje ne smiju biti uvećane u odnosu na 5. mart, Jovičić je rekao da su uočena poskupljenja zaštitnih maski i rukavica u apotekama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )