FOTO: null

Član Predsedništva PDP-a Aleksandar Golijanin pozvao je danas nadležne da prodaju Bobar banku za jedan evro kako bi spasili banku i njene štediše.

"Nije tačno da niko nije zainteresovan za kupovinu i dokapitalizaciju Bobar banke", rekao je Golijanin na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, dodavši da do toga, ipak, neće doći, jer je cilj njena likvidacija.

 

Osvrćući se na najavljene kineske investicije u Republici Srpskoj - autoput Banjaluka - Mlinište i izgradnja novog bloka Termoelektrane "Gacko", koje je nedavno u Beogradu, prilikom otvaranja Mosta Mihajla Pupina u Beogradu najavio predsednik Republike Milorad Dodik, Golijanin smatra da je reč o ekonomski i ekološki neopravdanim projektima.

"Prilikom gradnje autoputa potrebno je uraditi studiju ekonomske opravdanosti", rekao je Golijanin, tvrdeći da nema studije ekonomske opravdanosti za ovaj putni pravac i da ona nikada ne bi mogla imati pozitivno mišljenje.

Gradnja novog termo-bloka u Gacku, prema njegovom mišljenju, nije neophodna i proizvela bi mnogo veće štete po ljude i živi svet u tom kraju od ekonomske koristi.

"Koncept kineskih investitora nije loš, nego je način na koji mi dolazimo do ideja za realizaciju određenih projekata totalno pogrešan, jer nije baziran na struci i znanju, već na odluci jednog čoveka", mišljenja je Golijanin.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )