FOTO: InfoBijeljina

Vodeća banka za finansiranje vrlo malih, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Bosni i Hercegovini, ProCredit Bank je, uz podršku Svjetske banke, potpisala s Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske realizaciju kreditne linije u iznosu od 10 miliona KM sa fiksnom kamatnom stopom kako bi podržala poslovanje MMSP u zemlji.

Banka kontinuirano pokreće inicijative u cilju pomoći preduzećima da, u vrijeme velikih ekonomskih izazova, pronađu adekvatno finansiranje za očuvanje stabilnosti i unapređenje poslovanja. Ova kreditna linija je jedna od tih inicijativa. 
 
Ko ispunjava kriterijume?
 
Kreditna linija je namijenjena MMSP koja su pretrpila najmanje 20% pada bruto prihoda ili imaju otežan pristup finansiranju a uključuju žene, mlada preduzeća i preduzeća u manje razvijenim regijama. Kreditna linija omogućava finansiranje MMSP po povoljnim uslovima i uz fiksiranje kamatne stope na period do 12 godina.

Kako bi se kvalifikovali za kredit, vrlo mala, mala i srednja preduzeća moraju imati prethodno iskustvo u aktivnosti koja se finansira te biti u vlasništvu privatnih pravnih i fizičkih lica sa više od 50% kapitala.

Takođe, MMSP moraju ispunjavati jedan od dva kriterijuma:

MMSP koja su imala pad bruto prodaje/prihoda od najmanje 20% u drugom kvartalu 2020. u odnosu na drugi kvartal 2019. godine ili smanjenje bruto prodaje/prihoda u tekućoj fiskalnoj godini u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu ili 

MMSP  u vlasništvu žena, mlade kompanije (do 5 godina od osnivanja), te  kompanije iz  manje razvijenih regija u BiH koje imaju otežan pristup finansiranju.

Srđan Ožegović, član Uprave ProCredit Bank, kaže kako je ova inicijativa je još jedan korak u nastojanju ProCredit Bank da pomogne preduzećima u pronalaženju adekvatnog finansiranja u vremenima velikih ekonomskih izazova, kako bi očuvali stabilnost i unaprijedili svoje poslovanje.

"ProCredit Banka je uvijek bila posvećena podršci razvoju i rastu lokalnih preduzeća. Kroz potpisivanje ove kreditne linije s Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske mi demonstriramo našu posvećenost i nastojanje da pružimo stabilnost i kontinuitet poslovanja za MMSP sektor u zemlji. Fiksna kamatna stopa koju smo dogovorili pružit će našim klijentima predvidljivost i sigurnost, što je izuzetno važno u ovim turbulentnim vremenima", naglasio je Ožegović.
 
Partneri bosanskohercegovačke privrede od 1997. godine
 
Ova inicijativa je samo jedna od mnogih koje je ProCredit Bank pokrenula kako bi klijentima osigurali pristup adekvatnom finansiranju i resursima potrebnim da prebrode izazove i ostvare svoj puni potencijal. Stručnost, 26 godina dugo iskustvo ali i globalna mreža podrške su svojevrsna garancija efikasnosti banke u partnerstvu s privrednicima.
 
Banka, u skladu sa svojim temeljnim načelima, posebnu pažnju posvećuje podršci ženama, mladim preduzetnicima i preduzetnicama i preduzećima u manje razvijenim regijama, Svi zainteresovani za ovu kreditnu liniju su pozvani da se  jave službenicima i službenicama banke, koji će ih dalje provesti kroz sve neohodne korake.
 
Više informacija o kreditnim linijama i načinu apliciranja možete pronaći na www.procreditbank.ba, ili kontaktirati ProCredit Bank putem e-maila [email protected].

PR
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )