FOTO: null

Drugi dan na području opštine Novi Grad bez struje su seoska područja, a od jutros i pojedini prigradski dijelovi. Najviše kvarova izaziva vlažan snijeg koji ruši drveće na dalekovode, saopšteno je iz lokalnog Centra za obavještavanje.

U pojedinim dijelovima opštine Novi Grad ne rade ni fiksni telefoni zbog problema snabdijavanja električnom energijom.Visina snježnog pokrivača u selima je 50 centimetara, a u gradu 38 centimetara.

Nekoliko sela u gradiškom dijelu Potkozarja zavijano je tokom prethodne noći i jutra. Većina puteva nije prohodna a od noćas nema struje. Ekipe „Elektrodistribucije“ su na terenu, a iz ovog preduzeća očekuju da će kvarovi, uzrokovani obilnim snijegom, biti otklonjeni do kraja dana.

Putnički saobraćaj je otežan, ali su glavne saobraćajnice iz Gradiške u pravcu Banjaluke, Kozarske Dubice i Srpca prohodne.Međutim, iz Auto - moto saveza Republike Srpske napominju da se na većini puteva Srpske saobraćaj odvija otežano i usporeno, dok su svi putevi na području grada Banjaluka i saobraćajnice u samom gradu prohodne za saobraćaj.

Snijeg je prouzrokovao probleme i u opštini Krupa na Uni, koja je ostala bez električne energije, kao i 11 sela koja energijom napaja prijedorska elektrodistribucija.U Mrkonjić Gradu i susjednim opštinama palo je 10 do 25 centimatara snijega. Obližnja sela ostala su bez struje.

Problemi zbog snijega i u Srbiji. Zbog kvara na jednom dalekovodu na teritoriji Čačka, 1.000 domaćinstava je ostalo bez struje. Na pruzi Beograd - Skoplje, na stanici u Vranjskoj Banji voz stoji više od 12 sati.

U Bosilegradu je još na snazi vanredna situacija, a 500 kuća je bez struje. Obilne padavine na teritoriji Bujanovca, Preševa i Vranja izazvale su izlivanje rijeka i potoka i ugrozile puteve i pruga.

U Hrvatskoj su pojedini putevi zatvoreni za saobraćaj zbog snijega posebno Lici i Gorskom kotaru, dok je nekoliko hiljada domaćinstava ostalo bez električne energije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )