FOTO: InfoBijeljina.com

Direktoru Centra za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku Predragu Vujeviću danas je na svečanosti u Narodnom pozorištu u Šapcu uručena Povelja Srpske kraljevske akademije naučnika i umjetnika /SKANU/ za njegovanje srpske kulturne baštine.

"Nagrada pokazuje da se dobrim i kvalitetnim radom uspjesi mogu postići i u malom Centru za kulturu, kao što je naš u Ugljeviku i obavezuje nas da nastavimo misionarenje u kulturi", rekao je Vujević nakon dodjele nagrade. 

Predsjednik Organizacionog odbora svečanosti Vladimir Mitrić rekao je novinarima da SKANU nastavlja svijetle trenutke koje su provodili njen prvi predsjednik Josif Pančić i predsjednici kao što su bili Slobodan Jovanović i Jovan Cvijić. 

"Ostavljamo pečat u kraljevskom gradu Šapcu, znamenitom i po kulturi, prethodnih godina bili smo u Loznici, Topoli i Beogradu, a sljedeće godine ćemo, vjerovatno, biti u Ugljeviku, u našoj dragoj Republici Srpskoj", najavio je Mitrić. 

Predsjednik SKANU Dragan Damjanović rekao je za današnji praznik Vidovdan da je istorijski i sudbinski međaš i čeoni granitni stub srpske države formirane prije devet vijekova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )