FOTO: null

Zlatnom medaljom „Knez Ivo od Semberije”, nagradom koja se dodjeljuje 24. septembra, povodom Dana Grada Bijeljina, biće nagrađena primarijus dr Milica Lovrić. Nagradu će dobiti za izuzetan doprinos u razvoju zdravstva, posebno kardiologije na području Sem

Primarijus dr Milica Lovrić, poziv ljekara smatra svetim zanimanjem i naglašava „da je najljepši osjećaj kada ljekar pacijentu spasi život“. Rođena je 1967. godine u Bijeljini gdje je završila osnovnu i srednju medicinsku školu, a Medicinski fakultet je završila u Tuzli 1991. godine. Od 1992. godine radi u bolnici „Sveti vračevi“ na Internom odjeljenju. Specijalizaciju iz Interne medicine završila je 1998. godine na VMA u Beogradu, a subspecijalizaciju iz kardiologije od 2000. do 2002. godine na Medicinskom fakultetu u Bg. Radi kako kardiolog u  JZU „Sveti vračevi“ i od 2007. godine je šef Odsjeka kardiologije. 14. aprila 2008. godine je proglašena za nacionalnog kardiloga, od strane udruženja kardiologa RS. Ministarstvo zdravlja RS u aprilu 2013. godine dodjeljuje joj zvanje primarijusa, a u novembru 2013. godine od Komore doktora medicine RS dobija Povelju za najuspješnijeg doktora semberske regije. Član je kardiološkog tima u projektima Akademije nauke i umjetnosti RS, član je udruženja kardiologa RS, Srbije i evropskog udruženja kardiologa. Član je upravnog, organizacionog odbora i više radnih grupa u Udruženju (Radna grupa za ishemijske bolesti srca, Radna grupa za akutna stanja u kardiologiji). Učesnik je na brojnim međunarodnim i evropskim kongresima, jedan je od recenzenata i koautora SESIL-a(udžbenik interne medicine) i vrlo često predavač u okviru kontinuirane medicinske edukacije. Bila je dva mandata odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, a aktuelni je poslanik u NS RS. Udata je, majka kćerke i sina. Ova uspješna Semberka, ističe da je ponosna što će dobiti značajno priznanje koje je, kako kaže, „podstrek da nastavi da radi sa još većim elanom, da prati novine u svijetu medicine i da ih realizuje u svojoj Semberiji“.

-Volim svoj posao i zahvaljujući ljubavi prema poslu, uspijevam lakše prevazići mnoštvo obaveza i problema u ovom poslu koji nije lak, kaže dr Lovrić koja je 2007. godine, u bijeljinsku kardiologiju uvela novu dijagnostičku metodu stresehokardiografiju, dala veliki doprinos u pokretanju ideje o osnivanju i pokretanju rada angio sale, tako da građani Semberije ne moraju čekati po nekoliko mjeseci na koronagrafiju niti putovati u druge, stotinama kilometara udaljene centre. 

-Bila bih neskromna kada bih rekla da mi nagrada ne prija. Naravno da znači kad neko primijeti vaš rad, entuzijazam i energiju koju ste posvetili kako biste pomogli drugima, naglašava dr Lovrić.  


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )