FOTO: null

Nema ljepšeg osjećaja od spoznaje da je tvoja krv nekome pomogla, nerijetko, i spasila život, tako priča Željko Mijatović iz Zvornika, dobrovoljni davalac krvi. Najdragocjeniju tečnost daruje od punoljetstva.

“Kada sam napunio 18 godina, prvi put sam dao krv. Smatram da je to čin humanitaran, možemo da pomognemo nekome. To za nas nije mnogo, a nekome puno znači”, rekao je Željko Mijatović iz Zvornika.

Željko je jedan od mnogobrojnih davalaca koji su se okupili u Stanišićima nadomak Bijeljine. I staro i mlado došlo je da razmijeni iskustva, čuje humane priče i pošalje poruku onima koji nisu davaoci da to što prije postanu. Kad možemo mi penzioneri, mogu i mlađi, kaže Miholjka Janković.

“Zamjenu za krv još nikada niko nije našao, zato sam ponosna što sam nesebično i ja i sva moja porodica i djeca i muž, svi smo dobrovoljni davaoci krvi”, rekla je Miholjka Janković.

Na osmom Susretu dobrovoljnih davalaca krvi, u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, više od tri stotine davalaca dobilo je priznanja za humanost. Među njima je bilo i onih koji su darivali krv više od 130 puta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )