FOTO: null

Privrednici traže od Agencije za bankarstvo RS da iznese potpune informacije o razlogu uvođenja prinudne uprave u bijeljinsku Bobar banku, kaže za poslovni portal CAPITAL Mihajlo Vidić, potpredsjednik Privredne komore RS.

Vidić ističe da poremećaji u radu svake banke izazivaju negativne reperkusije u privredi, ali, stvaraju i nesigurnost kod klijenata, a privrednici još nemaju jasne informacije zbog čega se Agencije odlučila na ovaj potez.

Stabilnost bankarskog sektora u Republici Srpskoj je izuzetno važna za kreiranje i održavanje povoljnog privrednog ambijenta. Privrednicima je itekako važno da imamo stabilne banke, pogotovu domaće banke, kojih i nema mnogo. Ukoliko će kontrola poslovanja Bobar banke doprinijeti stabilizaciji poslovanja banke ili eventualnoj dokapitalizaciji i fuziji s nekom drugom bankom, to će sve privrednike obradovati“, kaže Vidić.

Banke su finansijske institucije koje treba da budu stabilizatori ukupnog poslovanja privrednih društava i zbog toga je izuzetno važan svaki potez menadžmenta u bankama, naglašava Vidić, ističući da je poslovanje „Bobar“ banke u direktnoj vezi i sa poslovanjem više preduzeća iz „Bobar grupacije“, gdje egzistenciju ostvaruje više od 1.100 radnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )