FOTO: null

Šef Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić uručio je sertifikate za 17 privrednika koji su uspješno završili obuku na temu pripreme prijedloga projekata i izrade biznis planova.

Ova obuka realizovana je u okviru projekta „Unapređenje poslovnog okruženja sjeveroistočnog dijela Republike Srpske“ koji realizuje bijeljinska Gradska uprava s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta na lokalnom nivou.

- Iskoristili smo priliku da predstavnike deset firmi obučimo kako da pišu prijedloge proekata i biznis planove, za šta su dobili PCM (Project Cycle Menegament) sertifikat. Zadovoljstvo nam je što su svi polaznici prošli obuku, uz pomoć stručnih i vrlo iskusnih predavača. Ovo je druga generacija koja je uspješno završila obuku i nadamo se da će im ova obuka koristiti za što kvalitetnije tržišno pozicioniranje - naveo je Pejčić, dodajući da su već vidljivi primjeri privrednika iz prve generacije polaznika ovog programa koji su uspješni u apliciranju za eksterna sredstva.

Osim ovih obuka, Projektom je predviđeno uspostavljanje međuopštinskog partnerstva sa opštinama Ugljevik i Lopare, kako bi se olakšalo privlačenje novih i zadržavanje postojećih investitora, odnosno, unaprijedio stručni kadar sa područja Grada Bijeljina i opština Ugljevik i Lopare kroz set obuka obuka na temu investicione promocije za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave. Kroz projektne aktivnosti će ,takođe, biti unaprijeđena poslovna infrastruktura u okviru Industrijske zone 2, izgradnjom jednog dijela glavne saobraćajnice u dužini od 390 metara koja će omogućiti pristup prema devet građevinskih parcela u vlasništvu Grada Bijeljina.

Partneri na projektu su opštine Ugljevik i Lopare, Područna privredna komora regije Bijeljina i bijeljinska kompanija „Steko centar“.

Projekat „Unapređenje poslovnog okruženja sjeveroistočnog dijela Republike Srpske“ je podržan sredstvima Finansijskog mehanizma za podršku projektima integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj, koji je uspostavljen kroz zajedničku inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )