FOTO: Nezavisne

Nakon što smo cijelo ljeto kosu (mal)tretirali morem i suncem, došla je jesen i sada je savršeno vrijeme da je oporavimo od proživljenog i pripremimo za još jednu rundu zimskih avantura.

Tokom ljetnih mjeseci vlaga uništava našu kosu (sjetite se samo onih dlačica koje odluče odletjeti svaka na svoju stranu), a izuzetno niske temperature tokom zimskih mjeseci glavni su razlog zbog kojeg kosa "puca" i jednostavno poželite da ne skidate kapu s glave da niko ne bi vidio taj užas.
 
Upravo zbog toga pišemo vam o pet načina ne samo da kosu zaštitite od niskih temperatura, već i da osigurate siguran prelazak iz ugodnih u hladne vremenske prilike.
 
Očistite kosu
Iako je proteklog ljeta bilo baš super provoditi sve te silne sate u bazenu ili moru, vaša je kosa vjerovatno dobrano šokirana od hlora, soli, sunca i ostalih uticaja. Započnite novu sezonu detaljnim čišćenjem kose uz pomoć posebnog šampona koji će vas, ako ga budete koristiti jednom mjesečno, riješiti nakupljenih naslaga na vlasima.
 
Skratite vrhove
Kod promjene sezona i te kako je preporučljivo podšišati vrhove, ali samo toliko da taj podšišani milimetar izgleda kao neka prašina. Na ovaj ćete se način riješiti ispucalih vrhova i dobiti mnogo zdravije završetke kose pri čemu se ne morate odreći njene dužine.
 
Koristite maske
Ljetni su mjeseci kosu vjerovatno učinili suhom i krhkom, a vlažnost joj možete vratiti uz pomoć intenzivnih maski za kosu koje možete kupiti u gotovo svakoj trgovini.
 
Uklonite statički elektricitet
Trik za prevenciju statičnog elektriciteta kose jest u tome da kosu održavate hidratizovanom i da redovno koristite serum. Još jedan brz i jednostavan trik je u tome da redovno koristite četku koja smanjuje statički elektricitet i broj neposlušnih vlasi te značajno pojačava sjaj i vraća kosi glatkoću.
 
"Spustite" je
Jedina stvar koja je napornija od vjetrovitog vremena je to što kosa na njemu počne da “leti” svuda naokolo, a još je gore kada vam počne “upadati” u lice, usta i nos. Ovu traumu vrlo lako možete izbjeći koristeći serum koji će istovremeno zaštititi i revitalizovati kosu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )