FOTO: null

Banja Dvorovi u Bijeljini biće preregistrovana iz javne ustanove u akcionarsko društvo, čime se stvaraju pravne pretpostavke za njenu dokapitalizaciju, izjavio je novinarima direktor Banje Vlatko Jeftić.

Odluku o promjeni pravne forme danas su podržali gradski odbornici. 

Jeftić smatra da dokapitalizacija ili eventualno javno-privatno partnerstvo treba da donesu boljitak za Banju i cijelu lokalnu zajednicu, kao i da ojačaju turističku ponudu Semberije. 

"Ima zainteresovanih partnera iz inostranstva, kao i iz Republike Srpske i Srbije, i o tome će odlučivati gradonačelnik Bijeljine i njegove stručne službe, koji će voditi cio postupak", rekao je on. 

Prema Jeftićevim riječima, kapital Banje Dvorovi je 5,2 miliona KM, a dugovanja su 1,1 milion i riječ je, uglavnom, o reprogramiranim obavezama prema Poreskoj upravi. 

On kaže da bi zainteresovani za dokapitalizaciju u Banju Dvorovi trebalo da uloži dupla sredstva od njene sadašnje vrijednosti i da se dalje ide u zajednički projekat. 

Ocjenjujući ovogodišnju ljetnju sezonu, Jeftić je rekao da bezeni kao dio banjskog kompleksa bilježe rekordnu posjećenost sa oko 8.000 gostiju za vikend. 

U okviru Banje Dvorovi, koja je decenijama poznata po ljekovitoj geotermalnoj vodi, nalazi se pet bazena - olimpijski, dva rekreativna i dva bazena za djecu. 

Od početka izuzetno visokih temperatura u julu, bazeni Banje Dvorovi rade dva sata duže od uobičajenog, do 21.00 čas.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )