FOTO: null

BANJALUKA - Kršenje Zakona o platama zaposlenih u organima uprave, Zakona o budžetu, Zakona o budžetskom sistemu, pravilnika koji regulišu službena putovanja, te odluke o posebnim pravima i naknadama izabranih i postavljenih lica neki su od razloga zbog č

Ministarstvo trgovine i turizma u 2015. godini zaposlilo je četiri pripravnika bez provedenih konkursa, a ni obračun dnevnica za službena putovanja u inostranstvo nije vršen u skladu sa Uredbom o naknadama za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u javnom sektoru RS. Još jedna od zamjerki revizora na rad Ministarstva trgovine i turizma je ta što je za odvojeni život u bruto iznosu isplaćeno 9.950 KM. 

Što se tiče poslovanja Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS, jedna od najvećih zamjerki revizora je ta što su 2015. godine isplatili 4,3 miliona KM po osnovu prenesenih obaveza iz 2014. godine, a koje nisu planirali ni iskazali kao izdatke. 

"Budžet nije u potpunosti pripremljen, donesen i izvršavan prema ekonomskoj klasifikaciji", navodi se u izvještaju revizora i dodaje da jedan broj putnih naloga za vozila nije popunjen na odgovarajući način. 

Takođe, službena vozila su povremeno korišćena bez naloga za službeno putovanje, a Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS nije utvrdilo ni kriterijume za finansiranje projekata koji imaju karakter granta, pa tako nije sačinjena lista vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata po prioritetima i opravdanosti ulaganja, nisu dokumentovani kriterijumi po osnovu kojih su odabrani korisnici sa liste, niti razlozi zbog kojih ostali prijavljeni nisu odabrani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )