FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić svečano je uručio dozvole za upravljanje motornim čamcima, licima koja su uspješno prošla obuku za upravljanje ovim plovnim vozilima.

- U okviru redovne obuke spremnosti jedinica Civilne zaštite, Gradska uprava je organizovala obuku za vožnju čamcima, za 23 lica. Među njima su, osim pripadnika Civilne zaštite, vatrogasci i policajci. Na ovaj način pripremili smo se za vanredne situacije, kao što je slučaj sa poplavama, kada su nam neophodna lica koja bi upravljala čamcima. Obuka je trajala oko mjesec dana, a sastojala se i iz teorijskog i praktičnog djela. Troškove obuke finansirala je Gradska uprava, iz sredstava koja su namijenjena za obuke i osposobljavanje pripadnika Civilne zaštite, a ona je iznosila po jednom licu 150 KM - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Starješina bijeljinske Vatrogasne jedinice Mile Spasojević istakao je da se nada da će u narednom periodu biti osposobljen i određen broj ronilaca, koji bi mogli pružiti pomoć u vanrednim situacijama.

- Građani često zovu vatrogasce kada se desi nezgoda, da neko upadne u vodu i  u sličnim vanrednim situacijama - pojasnio je Spasojević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )