FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je danas da je godina na izmaku bila uspješna za ovu lokalnu zajednicu i kao prioritete za narednu godinu najavio zaštitu grada od poplava i zapošljavanje.

Prema njegovim riječima, najveći uspjeh u ovoj godini je sanacija posljedica katastrofalnih poplava iz 2014. godine i konsolidacija gradskog budžeta u kojem je ostvaren višak prihoda. 

Mićić je pohvalio rad vlasti i opozicije u Skupštini grada u kojoj su sve odluke donesene na vrijeme i poželio da Bijeljina u narednoj godini nastavi da gradi imidž grada koji najbrže napreduje u Republici Srpskoj. 

"Zahvaljujući Fondu solidarnosti Republike Srpske građanima Bijeljine je kroz podjelu vaučera za obnovu kuća doznačeno 25 miliona maraka i više od 13 miliona maraka za sanaciju šteta poljoprivrednicima", istakao je gradonačelnik. 

On je naveo da je kroz različite programe međunarodnih donatora obezbijeđena obnova još 1.050 domaćinstava u Semberiji, a u programu sanacije za narednu godinu ostala je 41 kuća. 

U obraćanju novinarima na kraju godine, Mićić je rekao da je u programu zaštite Bijeljine od poplava već obezbijeđeno 13 miliona maraka za uređenje korita rijeke Janje. 

Prema njegovim riječima, uz dobru saradnju sa građanima i ukoliko ne bude sudskih procesa tokom eksproprijacije zemljišta radovi bi trebalo početi na proljeće. 

Mićić je podsjetio da su ovi radovi početak izgradnje nasipa uz rijeku Drinu, u dužini od 33,5 kilometara, za šta više od 3.000 lica treba da da zemlju za izgradnju. 

Sumirajući rezulatate u ovoj godini, gradonačelnik je rekao da se u Bijeljini intenzivno radi na privlačenju investitora u poslovne zone gdje im se omogućava kupovina placeva sa uređenom infrastrukturom uz plaćanje na pet godina, beskamatno. 

Mićić je za narednu godinu najavio završetak izgradnje zgrade Centra za socijalni rad, u kojem će već polovinom godine biti završen i dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. 

On je potvrdio da je u toku uknjiženje više od 400 stanova boračkih kategorija u Bijeljini i da brzina ovog posla zavisi samo od brzine rada sudova. 

Na konferenciji za novinare najavljeno je da će Bijeljina naredne godine dobiti spomen-sobu ratnih veterana, za čiju je izgradnju u centru grada iz gradskog budžeta obezbijeđeno 120.000 KM. 

U toku su pregovori, koji su ocijenjeni kao uspješni, o dislokaciji kasarne iz centra grada na lokaciji u naselju Hase, što bi trebalo biti realizovano u 2016. godini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )