FOTO: Srna

Današnje saopštenje Koalicije Pokrenimo Bijeljinu prenosimo u cjelosti:

“Prioritet Narodne koalicije, koja ima tim sposobnih i iskusnih ljudi, jeste da ponudi građanima planove sistemskog razvoja Semberije i Bijeljine. Pred nama je veliki posao otvaranja Slobodne zone Bijeljina i novih industrijsko – poslovnih zona, povezivanja Bijeljine auto – putem sa Beogradom i Banjalukom, sve s ciljem privlačenja investitora i otvaranja novih radnih mjesta.

Ovaj posao će biti završen otvaranjem Bijeljine i Semberije i ostvarivanjem pune saradnje sa institucijama Republike Srpske, Srbije, BiH i okruženja.
 
Više nikada Bijeljina i Semberija ne smiju biti taoci pojedinca koji odbija svaku vrstu saradnje sa institucijama Republike Srpske! Naš grad nema vremena da stoji i čeka jer drugi gradovi i opštine u Republici Srpskoj i Srbiji hoće da iskoriste razvojne šanse koje im se otvaraju.

O otvaranju Slobodne zone Bijeljina dogovor je postignut još prije tri godine. A onda je LJubiša Petrović izabran za gradonačelnika i dogovor o tom istorijskom projektu nije se pomakao s mrtve tačke. Bijeljina je izgubila 900.000 KM, sredstva su preusmjerena u Trebinje, koje je otvorilo prvu slobodnu zonu u Republici Srpskoj. Kolika je stvarna šteta nerada LJubiše Petrovića svjedoči i izjava direktora Slobodne zone Zrenjanin, koji je potvrdio da ta zona prometuje milijardu evra godišnje!
 
Naš prioritet je i oživljavanje industrijsko – poslovnih zona, koje su u proteklim godinama vladavine LJubiše Petrovića zapuštene i pretvorene u korov. Cilj nam je da domaćim i stranim investitorima ponudimo najveće moguće olakšice i najbolje uslove kako bi došli u naš grad, započeli proizvodnju ili posao i otvorili nova radna mjesta.
 
Nevjerovatno nam je, a prema građanima Bijeljine i Semberije drsko, bezobrazno i bezobzirno ponašanje LJubiše Petrovića, koji se nije udostojio da prema Vladi Republike Srpske pošalje ni jedan jedini projekat koji bi ušao u plan kapitalnog investiranja u naredne dvije godine!
 
Najviši zvaničnici Republike Srpske tvrde da, od 1,5 milijardi KM planiranih kapitalnih investicija, Bijeljina, kao drugi najveći grad u Republici Srpskoj, ima zahtjeve za svega 9 miliona KM!
 
Zato Narodna koalicija poručuje građanima Bijeljine da 19. marta pošalju u prošlost nerad i neodgovornost LJubiše Petrovića. Glasajmo za opoziv, pokrenimo Bijeljinu!”, stoji u saopštenju Narodne koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 7 )