FOTO: InfoBijeljina

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedištva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras da narod Bijeljine i Republike Srpske zna da će biti dobro samo ako ima stabilnu vlast koja je odgovorna građanima, a ne ambasadorima, strancima i drugim adresama.

"Sigurna sam u našu pobjedu širom Republike Srpske, obišli smo gradove, opštine, sela, razgovarali sa našim ljudima i prepoznali pobjednički potencijal, koji znači odgovornost za SNSD i koalicione partnere koji će ponovo vršiti važne poslove za ime i u ime Srpske", rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se na tribini na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini.
 
Ona je rekla da "ne drži glavu u pijesku" kao njen protivkandidat Mirko Šarović, da ide na megdan za Republiku Srpsku i da se ne plaši ni da kaže ni da je odbrani.


 
"I /kandidat za predsjednika Republike Srpske/ Milorad Dodik će biti pobjednik zato što je čovjek koji je upravljao političkim i ekonomskim procesima i razumije kretanja, koji zna šta je potrebno Republici Srpskoj", navela je Cvijanovićeva.
 
Cvijanovićeva je rekla da se u politici odnos gradi tako što poštujete narod za koji radite i onda znate da će i narod poštovati vas.
 
"Hvala za ovo što smo se poštovali sve ove godine jer smo bili na istom zadatku, jer smo radili za Republiku Srpsku i zato što smo znali da smo jedni drugima potrebni. I, konačno, to nismo mi ni vi - to smo svi mi, mi smo Republika Srpska koja hoće mir, stabilnost, hoće da se izgrađuje i čuva svoje institucije", rekla je Cvijanovićeva.

 
Ona je dodala da bez nadležnosti nema Republike Srpske i da su institucije bez nadležnosti gole i prazne.
 
"Mi smo čuvali institucije, njihovu snagu. Nećemo vas izdati nećemo jer nećemo izdati Republiku Srpsku i što razumijemo koliko su ovo teška vremena, i što znamo da očuvamo nacionalno jedinstvo", poručila je Cvijanovićeva.
 
Kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su snaga SNSD-a i njegovog tima njihov narod na koji je uvijek bio ponosan, a da je on u svojoj političkoj karijeri uradio sve i vratio dostojanstvo Srpskoj, objedinio njenu teritoriju i uspio u tome da ona danas bude poštovana.
 
"U okolnostima koje nisu bile lake znali smo kako ćemo i šta ćemo", rekao je Dodik i naveo da ozbiljna vremena zahtijevaju ozbiljne ljude, kakvi su Cvijanovićeva i on.
 
On je istakao da je Republika Srpska daleko ozbiljnija od veličine njene teritorije.

 
"Ali, ako imate snagu i karakter, onda nije presudna veličina zemlje i brojnost naroda, nego oni koji to zastupaju i kako će oni zastupati interese naroda", rekao je Dodik i dodao da je važno da je koalicija kompaktno tkivo, jer su svi privrženi Srpskoj.
 
Dodik je napomenuo da u Semberiju dolazi sa ponosom i obrazom, budući da je kroz svoje mandate nastojao da uvijek reaguje i rješava probleme, navodeći i situaciju sa izgradnjom kanala u gradu, podsjećajući i na napore preminulog gradonačelnika Miće Mićića da očuva ovaj grad.
 
On je poručio da istorija mora da bude vodilja budućnosti srpskog naroda.

 
"Naši orijentiri moraju biti vrijednosti SPC, koja je očuvala naš identitet, koja nas uči da ne mrzimo i da poštujemo druge, ako žele stabilnost. Srbi nikada nisu željeli da nekog potlače, nisu bili narod koji je izrabljivao i uvijek su drugima donosili slobodu", rekao je Dodik.
 
On je napomenuo da se Srbi moraju uzdignuti i biti dostojni nasljednici predaka koji su znali za šta se bore.
 
"Ja se borim za Republiku Srpsku - od Trebinja do Novog Grada, za Bijeljinu kao za moje Laktaše, za Gacko jednako kao za Gradišku i sva mjesta širom Republike, ne u želji da nekoga unizim, već da omogućim da svi zajedno dobro živimo", rekao je Dodik i naveo da BiH nije mjesto u kojem se Srbi žele dugo zadržati.

 
Dodik je napomenuo da se mora voditi odgovorna politika, jer dolazi izazovno vrijeme, kada se "veliki" svađaju oko resursa kojih je sve manje.
 
"Sigurna luka za nas su mir i stabilnost, koje garantuju Dodik i Cvijanovićeva i koalicija", rekao je Dodik i ukazao da bi stranci ovdje da naprave eksperiment i silom ovladaju, što ne smije biti dozvoljeno.
 
Dodik je naveo da je i u Bijeljini urađeno mnogo - izgrađena je bolnica, kanal, obilaznice, sada se gradi auto-put, ocjenjujući da će takve kapitalne investicije promijeniti način života ovog dijela Republike Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 7 )