FOTO: null

Posljednja i najljepša faza humanitarne akcije „A zašto ja nemam paketić?“ održala se danas u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljni. Podjeljeno je 150 novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

U akciji je učestvovalo preko 90 volontera, među kojima je najviše studenata Fakuleta poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, zatim učenika Ekonomske škole i učenika Poljoprivredne i medicinske škole. 

Da ovaj dan bude zaista poseban, doprinijeli su i asistenti i studenti Pedagoškog fakulteta. Oni su održali zanimljive i kreativne radionice sa djecom, a nakon radionica uslijedila je dječja predstava i dolazak Deda Mraza.

Deda Mraz je podijelio paketiće i uspio i ove godine da uljepša praznike djeci koja su suočena sa teškim životnim uslovima. 

Slatkiši i igračke prikupljani su četiri dana u devet supermarketa i zahvaljujući brižnim i humanim sugrađanima spakovano je 627 paketića. Veliku pomoć i podršku akcija je dobila od kompanije Sport Vision.

Ove godine spisak za podjelu paketića formiran je u saradnji sa osnovnim školama, osnovne škole Vuk Karadžić, Jovan Dučić, Sveti Sava i Knez Ivo od Semberije dostavile su spiskove sa imenima oko 150 učenika koji su socijalno ugroženi. 

Budući da je spakovano zaista mnogo paketića, nije bilo moguće organizovati kvalitetan sadržaj i podjelu za 627 djece u istom danu, tako da su danas podijeljeni paketići za djecu iz četiri pomenute osnovne škole, a u toku naredne nedjelje će biti podijeljeni i ostali paketići, ponovo u saradnji sa školama i udruženjima građana iz Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )