FOTO: null

Među radnicima RiTE Ugljevik kao bomba je odjeknula vijest o mogućem blokiranju računa preduzeća zbog obeštećenja d.o.o. ,,Šico end kompani,, iz Bijeljine i preduzeća Kontinental i Tereks inženjering iz Ugljevika koja sudskim putem traže nadoknadu štete i

Sa kamatama i sudskim troškovima RiTE Ugljevik bi trebalo da im isplati skoro deset miliona maraka - pet puta više od vrijednosti posla koji nikada nije ugovoren, ni realizovan. Predmet je na Vrhovnom sudu.

Nakon Sindikata ovog preduzeća, oglasio se i Sindikat Udruženih radnika energetike Srpske. Kažu da neće dozvoliti ugrožavanje egzistencije radnika i njihovih porodica ni elektroprivrednog sistema - jednog od oslonaca stabilnosti Srpske.

Traže od Vlade Srpske i resornih ministarstava da spriječe ovakve malverzacije. Uvjereni su da je ovo nastavak atakovanja na EP Srpske kako bi se dovela u takvo stanje da je za nju privatizacija spasonosno rješenje. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )