FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tradicionalno je danas, pred Novu godinu, organizovao prijem za narodne poslanike i predstavnike političkih stranaka sa područja Bijeljine, na kojem je ocijenjeno da je ova godina bila teška, ali i uspješna u započetim p

Mićić je istakao da ovaj prijem predstavlja priliku da se rezimiraju postignuti rezultati, ali i da se svi zajedno dogovore kako se najbolje može sarađivati i ubuduće. 

"Ova godina, kao i svaka izborna, bila je teška i komplikovana. Neke partije su bolje, neke su lošije prošle, ali sve je iza nas, i sada treba da odgovorimo građanima, vršeći vlast u narednim godinama, na najbolji mogući način", rekao je Mićić na prijemu. 

On je naveo da to što su današnjem prijemu prisustvovali predstavnici političkih partija koje podjednako vrše vlast i na nivou Srpske i na nivou lokalne vlasti, te predstavnici koji imaju učešće u vlasti u parlamentu BiH, može biti prednost koju grad treba da iskoristi. 

Risto Savić iz DNS-a rekao je da je sve započeto, kao i niz planiranih projekata, moguće uraditi sa budžetom koji je na prošlogodišnjem i pretprošlogodišnjem nivou, oko 47.000.000 KM. 

On je podsjetio da je ova stranka šest godina bila u vlasti do 2012. godine, te da je i danas, nakon četiri godine, ponovo u vladajućoj koaliciji. 

"DNS je i u prethodnom periodu uradio mnogo za ovaj grad, a i sada u koaliciji koja je na vlasti imamo priliku da sve projekte koje smo započeli dovedemo do kraja", naglasio je Savić. 

Odbornik u Skupštini grada Bijeljina Samir Baćevac iz SDA naglasio je da je pred svima veliki posao za koji je građanima obećano da će biti urađen. 

"Prije svega treba realizovati projekte koje smo započeli, vrijeme je teško, ali zajedničkim radom, sa svih nivoa vlasti, možemo uraditi ono što smo zacrtali kao prioritete", rekao je Baćevac. 

On je uvjeren da će aktuelna vlast imati senzibiliteta za sve ljude u ovom gradu i da će biti iznađena sredstva da zacrtani prioriteti budu i realizovani. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prethodno je u Gradskoj upravi organizovao novogodišnji prijem za predsjednike savjeta mjesnih zajednica kojima je predstavio planove za unapređenje rada i uloge osnovnih jedinica lokalne samouprave. 

Mićić je rekao da je obaveza Gradske uprave, ali i savjeta mjesnih zajednica da se, u skladu sa povjerenjem koje su građani ukazali na lokalnim izborima, odgovori na izazove i eventualne probleme koji mogu da zadese mjesne zajednice. 

"Cilj nam je da posredstvom koordinatora za mjesne zajednice unaprijedimo komunikaciju savjeta mjesnih zajednica i Gradske uprave, da bi kvalitetnije sarađivali u interesu stanovnika. Zadatak savjeta MZ je da prenesu koordinatoru sve prijedloge i incijative za poboljšanje kvaliteta života u MZ, a mi ćemo i u sljedećoj godini odgovarati na zahtjeve savjeta MZ u skladu sa prioritetima i raspoloživim sredstvima", poručio je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )