FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je danas prijem za rukovodstvo Opštinske boračke organizacije povodom Božića i 9. januara - Dana Republike Srpske.

Perić je na prijemu rekao da je opština u protekloj godini zajedno sa Ministarstvom boračko-invalidske zaštite Republike Srpske realizovala brojne projekte i da je dodijeljen 31 stan porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima. 

"Ugljevik je tako postao jedna od rijetkih opština u Srpskoj koja je riješila probleme stambenog zbrinjavanja ove kategorije društva", naveo je Perić. 

On je najavio početak stambenog zbrinjavanja višečlanih porodica, invalida rata od pete do 10. kategorije i demobilisanih boraca koji nisu riješili ovaj problem. 

"Nikada ne treba zaboraviti šta su borci u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu učinili za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima i za stvaranje Republike Srpske", istakao je Perić. 

On je dodao da je budžetom opštine za ovu godini planirano 160.000 KM za boračku populaciju. 

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Jovan Marinković pohvalio je saradnju sa lokalnim čelnicima i rekao da su svi planirani projekti iz prethodne godine završeni. 

Marinković je kao prioritet za ovu godinu najavio izgradnju spomen-sobe poginulim borcima iz Ugljevika i izgradnju spomen-obilježja za ratnog komandanta pukovnika Milana Jovića. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )