FOTO: null

Bijeljina - Vozači koji iz Brčkog krenu put Srbije po završetku obnove regionalnog puta Vršani-Rača, koja teče planiranom dinamikom, neće više morati da prolaze kroz centar Bijeljine, čime će skratiti kilometražu i izbjeći saobraćajne gužve.

Riječ je o projektu "Puteva RS" vrijednom oko dva miliona KM, a radovi su povjereni preduzeću "Bijeljina put", čiji su radnici rekonstrukciju počeli prije mjesec.

Kako kažu u ovom preduzeću, prva dionica puta, od Donjeg Crnjelova do Batkovića, u dužini od 1.500 metara je završena, dok je na pravcu Ostojićevo-Brodac u toku nasipanje puta, nakon čega slijedi asfaltiranje.

- Planirana je rekonstrukcija 6.000 metara ovog regionalnog puta, a ako se nastavi ovim tempom raditi, uzimajući u obzir i moguće vremenske neprilike, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja novembra - kazali su u ovom preduzeću.

Mještani su zadovoljni jer će nakon dvije decenije konačno biti završen "prijeki put" koji povezuje Brčko sa  Račom.

Postojeći put do sada su rijetki koristili, uglavnom mještani, jer je u katastrofalnom stanju. Vozači koji su se i usudili da do Rače idu ovi putem vozili su slalom izbjegavajući rupe, kojima se ne zna broj.

Predsjednik Savjeta bijeljinske mjesne zajednice Vršani Nedeljko Mićić istakao je da će se obnovom ove dionice, osim bezbjednije vožnje i manje kilometraže za vozače, rasteretiti i saobraćaj na putu Brčko-Bijeljina-Rača.

- Osim toga, ispravljanjem mosta na ovom putnom pravcu biće uklonjeno usko grlo, gdje je bilo mnogo saobraćajnih nesreća - rekao je Mićić i dodao da će vozači rekonstruisanim putem voziti desetak kilometara manje nego sada, kada prolaze kroz grad. Mićić je istakao da se nadaju da će novi asfalt biti kvalitetniji od starog, koji je stalno krpljen.

Ugovor

Ugovor sa ovim izvođačem radova potpisan je još 2015. godine, ali nije bilo uslova da se tada i realizuje.

- U okviru izgradnje puta i presvlačenja, te proširenja puta do pet i po metara, obuhvaćeni su i radovi na mostu, vrijedni oko 350.000 KM - kazali su u "Putevima RS".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )